Kategoriat
Havaintotoiminta

Missä on jäniksen tähdistö?

SELFIE  CometCatalina-14012016,-single-3min-exp,ISO400

Kuumana puheenaiheena maailmalla on ollut kiikarikomeetta Catalina. Yhdistyksen jäsenet käyvät havainnoimassa välillä myös muinakin päivinä, kuin tiistaisin.

Tiistaisin sään salliessa, tähtitorni on avoinna myös jäsenistöön kuulumattomalle yleisöllekin, pientä 2€ korvausta vastaan ( klo.19.00 alkaen).

Nyt osa yhdistyksen jäsenistä käy opiskelemassa tähtitieteen alkeita Juha Ojanperän valmennuksessa, Huittisten seudun kansalaisopistolla. Kurssin ensimmäinen tunti pidettiin torstaina, jonka jälkeen kurssilaiset, sekä allekirjoittanut jatkoivat tähtitieteen parissa, tähtivalokuvauksen ja visuaalisen havaitsemisen parissa. Kohteena meillä oli tietenkin kiikarikomeetta Catalina.

”Tiedättekö muuten, missä on jäniksen tähdistö?”  Juha tiedusteli yllä vasemmalla olevaa kuvaa ottaessani. Tämän kysymyksen saattelemana saimme myös aimo annoksen lisää tietoutta tähdistöistä. Pilvet väistyivät ja komeetta näyttäytyi havaitsijoille, taivaalla näkyi myös keinovalopilareita, joten ilta oli erittäin antoisa!

Kuvissa: vas. Juha ja Tuikku, oik. Catalina.

Kuvat otti: Jarkko Suominen