Havaitseminen

Tähtitieteen harrastuksen eräs oleellisimmista muodoista on havaintotoiminta. Porin Karhunvartijat pyrkii tuomaan kaikille mahdollisuuden tutustua taivaan ilmiöihin helposti!

Katseet taivaalle!


Tähtitornilla

Tähtitorni mahdollistaa erittäin hyvät puitteet havaintojen teolle

  • Galaksit, tähtisumut, tähtijoukot ja paljon muuta
  • Lähiplaneettojen havainnointi on vaivatonta nykyisen laitteiston ansiosta
  • Kuun ja Auringon pinnan yksityiskohtien näkeminen ja ikuistaminen onnistuu vaivattomasti

Syvän taivaan kohteiden havainnot on perinteisesti piirretty käsin, mutta CCD-kameran hankinta tuli ajankohtaiseksi tähtivalokuvauksen kasvaneen suosion myötä yhdistyksessämme. Syvän taivaan kohteiden lisäksi CCD-kameran avulla voidaan paremmin havaita myös asteroideja ym. oman aurinkokuntamme pieniä kohteita, esimerkiksi fotometrisillä CCD-havainnoilla.


Havaintoretket

Yhdistyksen havaintotoiminta sisältää myös retkiä kauemmas tähtitornilta.

Jäsenille suunnatut tapahtumat järjestetään kelien ollessa suotuisat, jolloin on mahdollisuus päästä näkemään monia mielenkiintoisia kohteita.

Kokeneet jäsenemme ovat mukana ja osaavat kertoa ja opastaa harrastukseen liittyvissä asioissa.


Porin Karhunvartijat somessa

Facebook

Porin Karhunvartijat toimii aktiivisesti Facebookissa. Jäsenet seuraavat aktiivisesti tähtitieteeseen liittyviä aiheita, löytävät mielenkiintoisia keskustelunaiheita ja tuovat ne innokkaasti esille kaikkien kummasteltaviksi.

Yhdistyksen Facebook-sivut ja tärkeimmät uutiset löydät täältä:

Porin Karhunvartijat – Facebook

Aktiivijäsenien ahkerassa käytössä on myös Facebookin Messenger-ryhmä, jonka kautta yhteyttä pidetään lähes yötä päivää.

Taivaanvahti

Taivaanvahti on kaikille avoin havaintojärjestelmä, jonne yhdistyksen jäsenet ilmoittavatkin uutterasti havaitsemistaan ilmiöistä ja taivaan kohteista.

Oli kyse sitten syväntaivaan kaasupilvet, avoimet tähtijoukot, revontulet, haloilmiöt tai vaikka sateenkaaret – kaikenlainen taivaan tarkkailu innostaa ja kiinnostaa jäseniämme!

Voit katsella yhdistyksen jäsenten havaintoja täältä:

Porin Karhunvartijat @ Taivaanvahti


Arcturus -tapahtumat

Yhdistyksen perinteeksi muodostuva, tähtitieteestä innostuneet yhteen kokoava tapahtuma järjestetään mahdollisuuksien mukaan vähintään kerran vuodessa – joko loppukeväällä tai -syksyllä.

Viikonlopun ajan kestävässä tapahtumassa on ollut mahdollisuus tarkkailla tähtitaivasta ja nauttia hyvästä seurasta – viettää pienen hetken poissa arjen murheista.

Lue lisää vuoden 2020 -Arcturuksesta

Jaa tämä linkki: